Operett szelet recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 ek kristálycukor
- 2 ek darált dió
- 6 ek finomliszt
- 1 mk sütőpor
Krémhez:
- 20 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 3 dl tej
- 3 ek finomliszt
- 3 ek pörkölt darált dió
- 30 ml rumaroma
- 4 dkg olvasztott csokoládé
Mázhoz:
- 10 dkg tejcsokoládé
- 1 ek étolaj
- 5 dkg fehér csokoládé
- 1 tk étolaj
Elkészítése:
A tojásokat ketté választjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Egyenként hozzákeverjük a tojássárgáját is.
A lisztet, a darát diót, a sütőport elkeverjük, és lazán beleforgatjuk egy fakanál segítségével.
Két lapot sütünk 24×39 cm-es tepsiben, amit sütőpapírral béleltünk ki.
180 fokon 15 perc alatt megsütjük mindkét lapot.
Krém készítés:
A tejet a liszttel és a cukorral csomómentesre keverjük, majd felfőzzük és kihűtjük.
A vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a pörkölt diót, a rumaromát és az olvasztott csokoládét is.
Jól kihabosítjuk, és a lapok közé töltjük.
A csokoládékat az étolajjal külön-külön mikróban felolvasztjuk, simára keverjük.
Először a barna csokoládéval vonjuk be a sütit.
A fehér csokoládét csíkokban visszük fel rá, és egy villával széthúzkodjuk a felületen.
Hűtőbe tesszük. Amikor megdermedt a bevonat, forró vízbe mártott késsel hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk.
Az operett szelet kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 30 g
Zsír: 23 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »