Operett szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Operett szelet

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 5 tojás
  • 5 ek kristálycukor
  • 2 ek darált dió
  • 6 ek finomliszt
  • 1 mk sütőpor

Krémhez:

  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 3 dl tej
  • 3 ek finomliszt
  • 3 ek pörkölt darált dió
  • 30 ml rumaroma
  • 4 dkg olvasztott csokoládé

Mázhoz:

  • 10 dkg tejcsokoládé
  • 1 ek étolaj
  • 5 dkg fehér csokoládé
  • 1 tk étolaj

Elkészítése:

A tojásokat ketté választjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Egyenként hozzákeverjük a tojássárgáját is.

A lisztet, a darát diót, a sütőport elkeverjük, és lazán beleforgatjuk egy fakanál segítségével.

Két lapot sütünk 24×39 cm-es tepsiben, amit sütőpapírral béleltünk ki.

180 fokon 15 perc alatt megsütjük mindkét lapot.

Krém készítés:

A tejet a liszttel és a cukorral csomómentesre keverjük, majd felfőzzük és kihűtjük.
A vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a pörkölt diót, a rumaromát és az olvasztott csokoládét is.
Jól kihabosítjuk, és a lapok közé töltjük.

A csokoládékat az étolajjal külön-külön mikróban felolvasztjuk, simára keverjük.

Először a barna csokoládéval vonjuk be a sütit.
A fehér csokoládét csíkokban visszük fel rá, és egy villával széthúzkodjuk a felületen.

Hűtőbe tesszük. Amikor megdermedt a bevonat, forró vízbe mártott késsel hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk.