Opera szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg cukor
- 10 dkg őrölt mandula
- 10 dkg kókuszreszelék
- 15 dkg finomliszt
- 2 tk sütőpor
Krémhez:
- 40 dkg étcsokoládé
- 5 dl habtejszín
- 125 ml erős kávé
- fél fiola rumaroma
Bevonathoz:
- 15 dkg csokoládé
- 1 ek olaj
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral habosra kevertem. A mandulát, kókuszreszeléket, lisztet, sütőport összekevertem, majd a tojásos masszához kevertem.
A tésztát 3 részre osztottam, sütőpapírral fedett, 23*38 cm-es tepsiben külön kisütöttem, 180 fokra előmelegített sütőben.
A krémhez a habtejszínt felmelegítettem, a csokoládét apróra tördelve beleszórtam. A habtejszínnel együtt felolvadásig melegítettem. Kevergettem kihűlésig, majd a hűtőszekrénybe tettem.
A lapokat rumaromával összekevert kávéval, egy ecset segítségével lekentem. A hűtőben várakozó csokoládés krémet jól kihabosítottam habverővel és a lapok közé töltöttem. Egy keveset hagytam a felső lapra is.
A csokoládét az olajjal mikróban felolvasztottam és a süteményt bevontam.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »