Opera szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 20 dkg cukor
- 10 dkg őrölt mandula
- 10 dkg kókuszreszelék
- 15 dkg finomliszt
- 2 tk sütőpor
Krémhez:
- 40 dkg étcsokoládé
- 5 dl habtejszín
- 125 ml erős kávé
- fél fiola rumaroma
Bevonathoz:
- 15 dkg csokoládé
- 1 ek olaj
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral habosra kevertem. A mandulát, kókuszreszeléket, lisztet, sütőport összekevertem, majd a tojásos masszához kevertem.
A tésztát 3 részre osztottam, sütőpapírral fedett, 23*38 cm-es tepsiben külön kisütöttem, 180 fokra előmelegített sütőben.
A krémhez a habtejszínt felmelegítettem, a csokoládét apróra tördelve beleszórtam. A habtejszínnel együtt felolvadásig melegítettem. Kevergettem kihűlésig, majd a hűtőszekrénybe tettem.
A lapokat rumaromával összekevert kávéval, egy ecset segítségével lekentem. A hűtőben várakozó csokoládés krémet jól kihabosítottam habverővel és a lapok közé töltöttem. Egy keveset hagytam a felső lapra is.
A csokoládét az olajjal mikróban felolvasztottam és a süteményt bevontam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

