Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Opera szelet recept

Opera szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 7  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg cukor
    • 10 dkg őrölt mandula
    • 10 dkg kókuszreszelék
    • 15 dkg finomliszt
    • 2 tk sütőpor

    Krémhez:

    • 40 dkg étcsokoládé
    • 5 dl habtejszín
    • 125 ml erős kávé
    • fél fiola rumaroma

    Bevonathoz:

    • 15 dkg csokoládé
    • 1 ek olaj

    Elkészítése:

    A tojásokat a cukorral habosra kevertem. A mandulát, kókuszreszeléket, lisztet, sütőport összekevertem, majd a tojásos masszához kevertem.

    A tésztát 3 részre osztottam, sütőpapírral fedett, 23*38 cm-es tepsiben külön kisütöttem, 180 fokra előmelegített sütőben.

    A krémhez a habtejszínt felmelegítettem, a csokoládét apróra tördelve beleszórtam. A habtejszínnel együtt felolvadásig melegítettem. Kevergettem kihűlésig, majd a hűtőszekrénybe tettem.

    A lapokat rumaromával összekevert kávéval, egy ecset segítségével lekentem. A hűtőben várakozó csokoládés krémet jól kihabosítottam habverővel és a lapok közé töltöttem. Egy keveset hagytam a felső lapra is.

    A csokoládét az olajjal mikróban felolvasztottam és a süteményt bevontam.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá