Opera szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 7 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg őrölt mandula
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 15 dkg finomliszt
  • 2 tk sütőpor

Krémhez:

  • 40 dkg étcsokoládé
  • 5 dl habtejszín
  • 125 ml erős kávé
  • fél fiola rumaroma

Bevonathoz:

  • 15 dkg csokoládé
  • 1 ek olaj

Elkészítése:

A tojásokat a cukorral habosra kevertem. A mandulát, kókuszreszeléket, lisztet, sütőport összekevertem, majd a tojásos masszához kevertem.

A tésztát 3 részre osztottam, sütőpapírral fedett, 23*38 cm-es tepsiben külön kisütöttem, 180 fokra előmelegített sütőben.

A krémhez a habtejszínt felmelegítettem, a csokoládét apróra tördelve beleszórtam. A habtejszínnel együtt felolvadásig melegítettem. Kevergettem kihűlésig, majd a hűtőszekrénybe tettem.

A lapokat rumaromával összekevert kávéval, egy ecset segítségével lekentem. A hűtőben várakozó csokoládés krémet jól kihabosítottam habverővel és a lapok közé töltöttem. Egy keveset hagytam a felső lapra is.

A csokoládét az olajjal mikróban felolvasztottam és a süteményt bevontam.