Omlós, töltött piskóta recept
Elkészítése:
A tojásfehérjéket 1 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. A tojás sárgákat a maradék cukorral és a vaníliás cukorral simára keverjük. A tojás sárgáját a kemény habhoz adjuk és a liszthez keverem, amihez a sütőport korábban már hozzáadtuk.
A kész masszát csillagcsöves habzsákba kanalazzuk és babapiskóta formájú halmokat nyomunk egy sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól 3 cm-es távolságra, úgy, hogy az elejét és a végét jobban megnyomva nagyobb formát érjünk el, míg a közepén vékonyabban nyomjuk.
180 fokos sütőben készre sütjük (ez kb 15-20 perc, de ne égessük meg!).
Ha kihűltek, akkor két darabot lekvárral összeillesztünk, majd olvasztott csokoládéval, ecset segítségével lekenjük a piskótákat. A kész süteményeket pirított mogyoróval szórjuk, majd tálalás előtt megvárjuk, hogy a csoki megkössön.
Ebből az adagból kb 14 süti lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

