Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Omlós, töltött piskóta recept

Omlós, töltött piskóta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 10 dkg kristálycukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 9 dkg liszt
    • 1 teáskanál sütőpor
    • 3 dkg durvára vágott, pirított mogyoró
    • 10 dkg étcsokoládé
    • 1 evőkanál étolaj
    • 15 dkg baracklekvár
    • 0,5 csomag vaníliás cukor

    Elkészítése:

    A tojásfehérjéket 1 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. A tojás sárgákat a maradék cukorral és a vaníliás cukorral simára keverjük. A tojás sárgáját a kemény habhoz adjuk és a liszthez keverem, amihez a sütőport korábban már hozzáadtuk.

    A kész masszát csillagcsöves habzsákba kanalazzuk és babapiskóta formájú halmokat nyomunk egy sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól 3 cm-es távolságra, úgy, hogy az elejét és a végét jobban megnyomva nagyobb formát érjünk el, míg a közepén vékonyabban nyomjuk.

    180 fokos sütőben készre sütjük (ez kb 15-20 perc, de ne égessük meg!).

    Ha kihűltek, akkor két darabot lekvárral összeillesztünk, majd olvasztott csokoládéval, ecset segítségével lekenjük a piskótákat. A kész süteményeket pirított mogyoróval szórjuk, majd tálalás előtt megvárjuk, hogy a csoki megkössön.

    Ebből az adagból kb 14 süti lesz.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá