Omlós, töltött piskóta recept
Elkészítése:
A tojásfehérjéket 1 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. A tojás sárgákat a maradék cukorral és a vaníliás cukorral simára keverjük. A tojás sárgáját a kemény habhoz adjuk és a liszthez keverem, amihez a sütőport korábban már hozzáadtuk.
A kész masszát csillagcsöves habzsákba kanalazzuk és babapiskóta formájú halmokat nyomunk egy sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól 3 cm-es távolságra, úgy, hogy az elejét és a végét jobban megnyomva nagyobb formát érjünk el, míg a közepén vékonyabban nyomjuk.
180 fokos sütőben készre sütjük (ez kb 15-20 perc, de ne égessük meg!).
Ha kihűltek, akkor két darabot lekvárral összeillesztünk, majd olvasztott csokoládéval, ecset segítségével lekenjük a piskótákat. A kész süteményeket pirított mogyoróval szórjuk, majd tálalás előtt megvárjuk, hogy a csoki megkössön.
Ebből az adagból kb 14 süti lesz.