Omlós, töltött piskóta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 tojás sárgája
  • 10 dkg kristálycukor
  • 4 tojásfehérje
  • 9 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 3 dkg durvára vágott, pirított mogyoró
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 evőkanál étolaj
  • 15 dkg baracklekvár
  • 0,5 csomag vaníliás cukor

Elkészítése:

A tojásfehérjéket 1 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. A tojás sárgákat a maradék cukorral és a vaníliás cukorral simára keverjük. A tojás sárgáját a kemény habhoz adjuk és a liszthez keverem, amihez a sütőport korábban már hozzáadtuk.

A kész masszát csillagcsöves habzsákba kanalazzuk és babapiskóta formájú halmokat nyomunk egy sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól 3 cm-es távolságra, úgy, hogy az elejét és a végét jobban megnyomva nagyobb formát érjünk el, míg a közepén vékonyabban nyomjuk.

180 fokos sütőben készre sütjük (ez kb 15-20 perc, de ne égessük meg!).

Ha kihűltek, akkor két darabot lekvárral összeillesztünk, majd olvasztott csokoládéval, ecset segítségével lekenjük a piskótákat. A kész süteményeket pirított mogyoróval szórjuk, majd tálalás előtt megvárjuk, hogy a csoki megkössön.

Ebből az adagból kb 14 süti lesz.