Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Omlós, diós kifli recept

Omlós, diós kifli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 25 dkg finomliszt
    • 25 dkg rétesliszt
    • 25 dkg margarin
    • 2 dl tejföl
    • pici só
    • 1 ek porcukor
    • 1 tasak szárított élesztő (vagy 2 dkg friss élesztő)
    • 1 dl tej

    A töltelékhez:

    • 15 dkg darált dió
    • 2 ek porcukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje

    Elkészítése:

    A liszthez hozzáadjuk a szárított élesztőt, porcukrot, sót, majd a margarinnal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tejfölt és kb 1 dl tejjel jól összegyúrjuk. Becsomagoljuk és fél órát pihentetjük.

    A töltelékhez a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá felverjük, majd beleforgatjuk a citromhéjat és a diót, majd elkeverjük.

    A tésztát kicsomagoljuk, két részre osztjuk és 3 mm vastag téglalappá nyújtjuk. Pohárral vagy fánkszaggatóval kiszúrjuk. Minden kör közepébe teszünk a töltelékből, feltekerjük, majd kifli alakúra hajlítjuk. A maradék tésztát is elkészítjük.

    A kifliket sütőpapíros tepsire tesszük, majd kelesztjük 30 percig. 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük (kb 10 perc), majd még melegen megszórjuk vaníliás porcukorral.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá