Omlós, diós kifli recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg finomliszt
- 25 dkg rétesliszt
- 25 dkg margarin
- 2 dl tejföl
- pici só
- 1 ek porcukor
- 1 tasak szárított élesztő (vagy 2 dkg friss élesztő)
- 1 dl tej
A töltelékhez:
- 15 dkg darált dió
- 2 ek porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
Elkészítése:
A liszthez hozzáadjuk a szárított élesztőt, porcukrot, sót, majd a margarinnal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tejfölt és kb 1 dl tejjel jól összegyúrjuk. Becsomagoljuk és fél órát pihentetjük.
A töltelékhez a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá felverjük, majd beleforgatjuk a citromhéjat és a diót, majd elkeverjük.
A tésztát kicsomagoljuk, két részre osztjuk és 3 mm vastag téglalappá nyújtjuk. Pohárral vagy fánkszaggatóval kiszúrjuk. Minden kör közepébe teszünk a töltelékből, feltekerjük, majd kifli alakúra hajlítjuk. A maradék tésztát is elkészítjük.
A kifliket sütőpapíros tepsire tesszük, majd kelesztjük 30 percig. 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük (kb 10 perc), majd még melegen megszórjuk vaníliás porcukorral.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »