Omlós, diós kifli recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg finomliszt
- 25 dkg rétesliszt
- 25 dkg margarin
- 2 dl tejföl
- pici só
- 1 ek porcukor
- 1 tasak szárított élesztő (vagy 2 dkg friss élesztő)
- 1 dl tej
A töltelékhez:
- 15 dkg darált dió
- 2 ek porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
Elkészítése:
A liszthez hozzáadjuk a szárított élesztőt, porcukrot, sót, majd a margarinnal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tejfölt és kb 1 dl tejjel jól összegyúrjuk. Becsomagoljuk és fél órát pihentetjük.
A töltelékhez a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá felverjük, majd beleforgatjuk a citromhéjat és a diót, majd elkeverjük.
A tésztát kicsomagoljuk, két részre osztjuk és 3 mm vastag téglalappá nyújtjuk. Pohárral vagy fánkszaggatóval kiszúrjuk. Minden kör közepébe teszünk a töltelékből, feltekerjük, majd kifli alakúra hajlítjuk. A maradék tésztát is elkészítjük.
A kifliket sütőpapíros tepsire tesszük, majd kelesztjük 30 percig. 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük (kb 10 perc), majd még melegen megszórjuk vaníliás porcukorral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

