Omlós, diós kifli

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 dkg finomliszt
  • 25 dkg rétesliszt
  • 25 dkg margarin
  • 2 dl tejföl
  • pici só
  • 1 ek porcukor
  • 1 tasak szárított élesztő (vagy 2 dkg friss élesztő)
  • 1 dl tej

A töltelékhez:

  • 15 dkg darált dió
  • 2 ek porcukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 tojásfehérje

Elkészítése:

A liszthez hozzáadjuk a szárított élesztőt, porcukrot, sót, majd a margarinnal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tejfölt és kb 1 dl tejjel jól összegyúrjuk. Becsomagoljuk és fél órát pihentetjük.

A töltelékhez a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá felverjük, majd beleforgatjuk a citromhéjat és a diót, majd elkeverjük.

A tésztát kicsomagoljuk, két részre osztjuk és 3 mm vastag téglalappá nyújtjuk. Pohárral vagy fánkszaggatóval kiszúrjuk. Minden kör közepébe teszünk a töltelékből, feltekerjük, majd kifli alakúra hajlítjuk. A maradék tésztát is elkészítjük.

A kifliket sütőpapíros tepsire tesszük, majd kelesztjük 30 percig. 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük (kb 10 perc), majd még melegen megszórjuk vaníliás porcukorral.