Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Nyuszi fészek recept

Nyuszi fészek
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    Keksz:

    • 25 dkg finomliszt
    • 1 citrom héja
    • csipet só
    • 2,5 dkg pisztácia
    • 7,5 dkg porcukor
    • 4 g sütőpor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 12,5 dkg vaj

    Krém:

    • 30 dkg fehér csokoládé
    • 1 dl tejszín

    Díszítés:

    • 2,5 dkg pisztácia (őrölve)
    • kókuszreszelék
    • kis méretű nyuszi  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    Krém:

    A tejszínt és a csokit összeolvasztjuk, majd letararjuk és hűtőbe tesszük.

    Keksz:

    A száraz alapanyagokat összekeverjük: liszt, sütőpor, só, porcukor, citrom héja reszelve és a a pisztácia darálva. Hozzáadjuk az apróra kockázott vajat és elmorzsoljuk gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk. Ezután hozzáadjuk a tojást is és összeállítjuk a tésztát.

    Becsomagoljuk és hűtőbe tesszük kb 1 órára.

    A jól lehűtött tésztát 2-3 mm vastagra kinyújtjuk és cakkos szélű szaggatóval kiszúrjuk, majd tepsire tesszük.

    190 fokra előmelegített sütőben alsó-felső sütéssel 7 perc alatt megsütjük.

    Összeállítás:

    A jól lehűtőtt fehér csokis ganache-t kihabosítjuk robotgéppel, majd csillagcsővel ellátott habzsákba szedjük. A kekszek szélére kör alakrban nyomunk a krémből, majd a krémes felével belemárjuk a pisztáciába. Egy tálcára tesszük a kekszet és a kekszek közepében elhelyezzük a kicsi tojásokat.

    Ha idő közben elfogyna a pisztácia, akkor egy serpenyőben pirítsunk kókuszreszeléket és abba mártsuk a kekszeket.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek