Nutellás tejbegrízes piskóta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Piskótához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek liszt
- 6 ek cukor
- fél csomag sütőpor
Krémhez:
- 2 dl tej
- 9-10 ek búzadara
- 15 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- darált háztartási keksz (2-3 ek)
Továbbá:
- Nutella
- csokiöntet
- kakaópor
Elkészítése:
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval keményre verjük, a sárgáját a cukorral kihabosítjuk, beleszitáljuk a sütőporos lisztet, elkeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tojáshabot. Közepes méretű tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 170 fokon tűpróbáig sütjük.
Amíg a piskóta sül, a 2dl tejet és a búzadarát sűrűre főzzük. A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd összekeverjük a tejbegrízzel. (Nekem egy kicsit híg lett, így raktam hozzá egy kis darált háztartási kekszet, de ha több búzadarát használunk, ezt el is hagyhatjuk.)
A kihűlt piskótát megkenjük nutellával, majd elsimítjuk rajta a tejbegrízt. Csokiöntettel és kakaóporral díszítjük.
A nutellás tejbegrízes piskóta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 35 g
Zsír: 16 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »