Nutellás tejbegrízes piskóta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Piskótához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 6 ek liszt
- 6 ek cukor
- fél csomag sütőpor
Krémhez:
- 2 dl tej
- 9-10 ek búzadara
- 15 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- darált háztartási keksz (2-3 ek)
Továbbá:
- Nutella
- csokiöntet
- kakaópor
Elkészítése:
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval keményre verjük, a sárgáját a cukorral kihabosítjuk, beleszitáljuk a sütőporos lisztet, elkeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tojáshabot. Közepes méretű tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 170 fokon tűpróbáig sütjük.
Amíg a piskóta sül, a 2dl tejet és a búzadarát sűrűre főzzük. A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd összekeverjük a tejbegrízzel. (Nekem egy kicsit híg lett, így raktam hozzá egy kis darált háztartási kekszet, de ha több búzadarát használunk, ezt el is hagyhatjuk.)
A kihűlt piskótát megkenjük nutellával, majd elsimítjuk rajta a tejbegrízt. Csokiöntettel és kakaóporral díszítjük.
A nutellás tejbegrízes piskóta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 35 g
Zsír: 16 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

