Nutellás tejbegrízes piskóta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Piskótához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek liszt
- 6 ek cukor
- fél csomag sütőpor
Krémhez:
- 2 dl tej
- 9-10 ek búzadara
- 15 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- darált háztartási keksz (2-3 ek)
Továbbá:
- Nutella
- csokiöntet
- kakaópor
Elkészítése:
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval keményre verjük, a sárgáját a cukorral kihabosítjuk, beleszitáljuk a sütőporos lisztet, elkeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tojáshabot. Közepes méretű tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 170 fokon tűpróbáig sütjük.
Amíg a piskóta sül, a 2dl tejet és a búzadarát sűrűre főzzük. A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd összekeverjük a tejbegrízzel. (Nekem egy kicsit híg lett, így raktam hozzá egy kis darált háztartási kekszet, de ha több búzadarát használunk, ezt el is hagyhatjuk.)
A kihűlt piskótát megkenjük nutellával, majd elsimítjuk rajta a tejbegrízt. Csokiöntettel és kakaóporral díszítjük.
A nutellás tejbegrízes piskóta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 35 g
Zsír: 16 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »