Nutellás tejbegrízes piskóta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Nutellás tejbegrízes piskóta

Hozzávalók:

Piskótához:

  • 6 tojás
  • 6 ek liszt
  • 6 ek cukor
  • fél csomag sütőpor

Krémhez:

  • 2 dl tej
  • 9-10 ek búzadara
  • 15 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • darált háztartási keksz (2-3 ek)

Továbbá:

  • Nutella
  • csokiöntet
  • kakaópor

Elkészítése:

A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval keményre verjük, a sárgáját a cukorral kihabosítjuk, beleszitáljuk a sütőporos lisztet, elkeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tojáshabot. Közepes méretű tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 170 fokon tűpróbáig sütjük.

Amíg a piskóta sül, a 2dl tejet és a búzadarát sűrűre főzzük. A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd összekeverjük a tejbegrízzel. (Nekem egy kicsit híg lett, így raktam hozzá egy kis darált háztartási kekszet, de ha több búzadarát használunk, ezt el is hagyhatjuk.)

A kihűlt piskótát megkenjük nutellával, majd elsimítjuk rajta a tejbegrízt. Csokiöntettel és kakaóporral díszítjük.