Nosztalgia keksz bükk makkal recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 20 dkg zabpehely
- 20 dkg vaj
- 25 dkg cukor (ha lehet fele-fele arányban barna cukor legyen)
- 10 dkg étcsokoládé
- 10 dkg bükk makk
- 1 kk szódabikarbóna
- 1 nagyobb FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS vagy 2 kisebb
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipet só
- 2 kk kakaópor
Elkészítése:
A bükk makkot a külső héjától megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk és egy száraz serpenyőben kissé megpirítjuk.
A csokoládét is kisebb darabokra vágjuk.
A vajat a cukorral és a tojásokkal habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot és jól összekeverjük.
A szódabikarbónát felfuttatjunk néhány csepp citromlével és óvatosan összekeverjük a masszával.
A masszából vizes kézzel diónyi golyókat formázunk, majd ellapítjuk és sütőpapíros tepsibe tesszük egymástól hézagot hagyva. Mindegyik keksz tetejére egy-egy bükk makkot teszünk.
180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
Tipp:
A bükkmakkot helyettesíthetjük dióval, mogyoróval vagy mandulával.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.