Nosztalgia keksz bükk makkal recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 20 dkg zabpehely
- 20 dkg vaj
- 25 dkg cukor (ha lehet fele-fele arányban barna cukor legyen)
- 10 dkg étcsokoládé
- 10 dkg bükk makk
- 1 kk szódabikarbóna
- 1 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS vagy 2 kisebb
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipet só
- 2 kk kakaópor
Elkészítése:
A bükk makkot a külső héjától megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk és egy száraz serpenyőben kissé megpirítjuk.
A csokoládét is kisebb darabokra vágjuk.
A vajat a cukorral és a tojásokkal habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot és jól összekeverjük.
A szódabikarbónát felfuttatjunk néhány csepp citromlével és óvatosan összekeverjük a masszával.
A masszából vizes kézzel diónyi golyókat formázunk, majd ellapítjuk és sütőpapíros tepsibe tesszük egymástól hézagot hagyva. Mindegyik keksz tetejére egy-egy bükk makkot teszünk.
180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
Tipp:
A bükkmakkot helyettesíthetjük dióval, mogyoróval vagy mandulával.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »