Non plus ultra recept

Elkészítése:
A száraz hozzávalókkal elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a tojások sárgáját. Jól kidolgozzuk, fóliába csomagolva fél órára hűtőbe tesszük.
A tojások fehérjét felverjük habnak, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a cukrot és végül a citrom levét. Amikor már kemény habot kapunk, habzsákba töltjük.
A hűtőből kivesszük a tésztát, kinyújtjuk 3-4 mm vékonyra és kicsi pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakjuk.
Fogjuk a habbal megtöltött habzsákot és a korongok tetejére halmokat nyomunk belőle. Előmelegített sütőben készre sütjük.
Amikor megsült a tésztánk és kihűlt két-két korongot lekvárral összeragasztunk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »