Néger kocka recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 20 dkg porcukor
- 2 ek barna nádcukor
- 4 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10 dkg margarin
- 2 dkg kakaó
- 1 csomag sütőpor
- 20 dkg liszt
- 1 dl tejszín
- 1 kk vanília aroma
- 2 ml fehér rum
A tészta kenéséhez
- 0,5 dl limoncello likőr
Habhoz
- 10 dkg kristálycukor
- 4 darab
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
Tetejére
- csokimáz (tortabevonóból)
- 1 kanál olaj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból a tojást, a cukrokat, a vajat kikeverjük a robotgéppel, majd a lisztbe keverjük a kakaót, és sütőport, aztán hozzáöntjük a tojásos keverékhez, és a géppel jól elkeverjük, ezután a tejszínt, és az ízesítőket is belekeverjük.
Krémszerű lesz a tészta, amit aztán egy zsírpapírral bélelt tepsibe öntünk, és 180 fokon 15 perc alatt készre sütjük. A tojásfehérjét habüstben feltesszük gőz fölé egy lábasra, a cukorral keményre felverjük, egy teáskanál citrommal.
A kihűlt tésztát a citromlikőrrel meglocsoljuk, és a habot elkenjük rajta. Ezután a csokoládét is gőz fölé tesszük, és 1 ek olajjal felolvasztjuk.
A hab tetejére öntjük, és elkenjük, majd hűtőbe tesszük. Forró vízbe mártott éles késsel felvágjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »


