Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Néger kocka recept

Néger kocka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 20 dkg porcukor
    • 2 ek barna nádcukor
    • 4 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg margarin
    • 2 dkg kakaó
    • 1 csomag sütőpor
    • 20 dkg liszt
    • 1 dl tejszín
    • 1 kk vanília aroma
    • 2 ml fehér rum

    A tészta kenéséhez

    • 0,5 dl limoncello likőr

    Habhoz

    • 10 dkg kristálycukor
    • 4 darab  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje

    Tetejére

    • csokimáz (tortabevonóból)
    • 1 kanál olaj

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóiból a tojást, a cukrokat, a vajat kikeverjük a robotgéppel, majd a lisztbe keverjük a kakaót, és sütőport, aztán hozzáöntjük a tojásos keverékhez, és a géppel jól elkeverjük, ezután a tejszínt, és az ízesítőket is belekeverjük.

    Krémszerű lesz a tészta, amit aztán egy zsírpapírral bélelt tepsibe öntünk, és 180 fokon 15 perc alatt készre sütjük. A tojásfehérjét habüstben feltesszük gőz fölé egy lábasra, a cukorral keményre felverjük, egy teáskanál citrommal.

    A kihűlt tésztát a citromlikőrrel meglocsoljuk, és a habot elkenjük rajta. Ezután a csokoládét is gőz fölé tesszük, és 1 ek olajjal felolvasztjuk.

    A hab tetejére öntjük, és elkenjük, majd hűtőbe tesszük. Forró vízbe mártott éles késsel felvágjuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá