Néger kocka recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 20 dkg porcukor
- 2 ek barna nádcukor
- 4 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg margarin
- 2 dkg kakaó
- 1 csomag sütőpor
- 20 dkg liszt
- 1 dl tejszín
- 1 kk vanília aroma
- 2 ml fehér rum
A tészta kenéséhez
- 0,5 dl limoncello likőr
Habhoz
- 10 dkg kristálycukor
- 4 darab FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
Tetejére
- csokimáz (tortabevonóból)
- 1 kanál olaj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból a tojást, a cukrokat, a vajat kikeverjük a robotgéppel, majd a lisztbe keverjük a kakaót, és sütőport, aztán hozzáöntjük a tojásos keverékhez, és a géppel jól elkeverjük, ezután a tejszínt, és az ízesítőket is belekeverjük.
Krémszerű lesz a tészta, amit aztán egy zsírpapírral bélelt tepsibe öntünk, és 180 fokon 15 perc alatt készre sütjük. A tojásfehérjét habüstben feltesszük gőz fölé egy lábasra, a cukorral keményre felverjük, egy teáskanál citrommal.
A kihűlt tésztát a citromlikőrrel meglocsoljuk, és a habot elkenjük rajta. Ezután a csokoládét is gőz fölé tesszük, és 1 ek olajjal felolvasztjuk.
A hab tetejére öntjük, és elkenjük, majd hűtőbe tesszük. Forró vízbe mártott éles késsel felvágjuk.