Néger kocka

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 20 dkg porcukor
  • 2 ek barna nádcukor
  • 4 egész tojás
  • 10 dkg margarin
  • 2 dkg kakaó
  • 1 csomag sütőpor
  • 20 dkg liszt
  • 1 dl tejszín
  • 1 kk vanília aroma
  • 2 ml fehér rum

A tészta kenéséhez

  • 0,5 dl limoncello likőr

Habhoz

  • 10 dkg kristálycukor
  • 4 darab tojásfehérje

Tetejére

  • csokimáz (tortabevonóból)
  • 1 kanál olaj

Elkészítése:

A tészta hozzávalóiból a tojást, a cukrokat, a vajat kikeverjük a robotgéppel, majd a lisztbe keverjük a kakaót, és sütőport, aztán hozzáöntjük a tojásos keverékhez, és a géppel jól elkeverjük, ezután a tejszínt, és az ízesítőket is belekeverjük.

Krémszerű lesz a tészta, amit aztán egy zsírpapírral bélelt tepsibe öntünk, és 180 fokon 15 perc alatt készre sütjük. A tojásfehérjét habüstben feltesszük gőz fölé egy lábasra, a cukorral keményre felverjük, egy teáskanál citrommal.

A kihűlt tésztát a citromlikőrrel meglocsoljuk, és a habot elkenjük rajta. Ezután a csokoládét is gőz fölé tesszük, és 1 ek olajjal felolvasztjuk.

A hab tetejére öntjük, és elkenjük, majd hűtőbe tesszük. Forró vízbe mártott éles késsel felvágjuk.