Narancsos zselétorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- 2 teáskanál szódabikarbóna
Töltelékhez:
- 3 narancs
- 3 mandarin
- 3 banán
- 1 doboz ananászkonzerv
Krémhez:
- 2 csomag zselatin (5 dkg)
- 85 dkg tejföl
- 7 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A tésztához a tojásokat a cukorral robotgép segítségével habosra kavarom (kb. 10-15 perc), majd hozzáadom a sütőporos-szódabikarbónás lisztet. Sütőpapírral bélelt, nagy méretű tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt megsütöm. Ha a tészta kihűlt apró kockákra vágom.
A narancsot felszeletelem, a mandarint gerezdekre szedem, a banánt és az ananászt pedig felkockázom.
A zselatint 2 dl hideg vízbe beáztatom, majd melegítem, hogy feloldódjon, forralni nem szabad! A tejfölben elkavarom a cukrokat és hozzáöntöm a langyos zselatint is. Jól összedolgozom.
Egy kapcsos tortaforma alját-odalát kibélelem a gyümölcsökkel és öntök egy kis krémet rá. Aztán beleszórom a tésztakockák és a gyümölcsdarabok felét, öntök a tejfölös krémből annyit, hogy ellepje, majd ismét tészta, gyümölcs és krém. Lefedem fóliával és egy éjszakára hűtőbe teszem. Másnap kerek tányérra borítom és szeletelem.
Tipp:
A zselatint nem szabad forralni, akkor jó, ha az edény oldalán a víz gyöngyözni kezd. A cukor mennyiségét lehet csökkenteni is, ki milyen édesen szereti. A karácsonyi nehéz ételek után jól esik egy ilyen savanykás, hűsítő desszert.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

