Narancsos-túrós tekercs recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek zabpehelyliszt
- csipet szódabikarbóna
- 1 ek gyümölcscukor (vagy édesítőszer)
- 250 g sovány túró
- 1 narancslé
- 3 ek gyümölcscukor
- 2 tk zselatinpor
- kókuszreszelék
Elkészítése:
A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a gyümölcscukorral krémessé keverjük, hozzáadjuk a zabpehelylisztet és a szódabikarbónát. Előremelegített sütőben sütőpapírral bélelt tepsiben 170 fokon kb. 10 perc alatt megsütjük. Feltekerjük és hagyjuk kihűlni.
A túrót összekeverjük a gyümölcscukorral, a narancsot kifacsarjuk. A zselatinport elkeverjük a narancslében és mikróban felmelegítjük., hogy a zselatin megolvadjon. Ha felolvadt a zselatin, hozzáadunk egy evőkanál túrót és simára keverjük. Ezt a zselatinos folyadékot hozzáöntjük a túróhoz és alaposan átkeverjük.
A kihűlt piskótát megkenjük a túrós töltelék háromnegyedével, feltekerjük, a maradék töltelékkel lekenjük a tekercset és kókuszreszeléket szórunk rá. Pár órára a hűtőbe tesszük majd felszeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »