Narancsos túrós pite házi túróból recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 32 dkg sima liszt + a nyújtáshoz
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája +1 a tetejére
- 13,5 dkg kókuszzsír
- 13,5 dkg porcukor
- 0,5 csomag sütőpor
- 8 dkg sűrű, krémes tejföl, amit a tej tetejéről szedtem le
- 1 csipet só
A túró töltelékhez:
- 50 dkg friss, házi túró
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS + 2 fehérje
- 10 dkg cukor
- 1,5 dl házi tej
- 2 ek krémes tejföl, szintén a tej tetejéről
- 1,5 narancs reszelt héja
- 1 citrom reszelt héja
- 3 csapott ek búzadara
- 5 dkg előzőleg beáztatott, lecsepegtetett mazsola
- 2 tk vanília kivonat
- 1 csapott ek kukoricakeményítő
Elkészítése:
A töltelékhez a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájából sűrű, házi vaníliapudingot főzünk a következő módon:
Egy közepes lábosba tesszük a tojássárgákat, hozzáadjuk a cukor háromnegyedét, a vaníliát és a keményítőt. Habverővel fehéredésig keverjük, majd hozzáöntve a tejet, tűzre téve, állandóan kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik. Vigyázzunk, ne főzzük túl! Félretesszük, és hagyjuk, hogy kihűljön.
Míg a puding hűl, elkészítjük a tésztát. A lisztet a sütőporral, a porcukorral és egy csipet sóval egy nagyobb tálban összekeverjük, majd elmorzsoljuk vele a hideg, de nem fagyos kókuszzsírt. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a sűrű krémes tejfölt, és összegyúrjuk a tésztát. Ha van robotgépünk, azzal könnyebb, mert pillanatok alatt összedolgozza a tésztát. Kettéválasztjuk a tésztát úgy, hogy egy kicsivel nagyobb részt vágunk az aljának, mivel ezzel a pitesütő belső oldalát is béleljük.
A nagyobbik darab tésztát kinyújtjuk akkorára, hogy mikor a sütőformát (27 cm-es piteforma) kibéleljük vele, a szélére is jusson. Kézzel nyugodtan oda nyomkodhatjuk, hogy mindenhol fedje.
Miután a puding kihűlt, hozzáadjuk a túróhoz, belereszeljük a citrom és narancs héját, beletesszük a búzadarát és a krémes tejfölt. Az egészet kézi, vagy gépi habverővel sima krémmé keverjük.
Ha ezzel megvagyunk, hozzákeverjük – már csak egy fakanállal – a beáztatott, majd lecsepegtetett mazsolát is.
Majd a cukor maradékával és egy csipet sóval kemény habbá vert tojásfehérjét is óvatosan beleforgatjuk, hogy ne törjük össze.
Az így elkészült tölteléket rásimítjuk a kinyújtott tésztára.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »