Narancsos-sütőtökös sütemény recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 20 dkg sima liszt
- 15 dkg sütőtök
- 15 dkg cukor
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 7 dkg vaj
- 1 narancs reszelt héja
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 teáskanál vanília kivonat
A tetejére:
- 6 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé
Elkészítése:
A sütőtököt meghámozva kis kockára vágjuk, enyhén cukros vízben puhára főzzük, majd leszűrve lecsepegtetjük és hagyjuk kihűlni.
A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, majd a cukorral, vaníliával, reszelt narancshéjjal és a vajjal a habosra keverjük.
Hozzákeverjük a sütőtököt, ami a keverés során pépessé válik. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd a cukor maradékával habosra vert tojásfehérjét is belekeverjük.
Egy őzgerincformát kivajazva kiszórunk liszttel, majd belesimítjuk a formába a masszát. Előmelegített sütőben 190 fokon, 25-30 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
Miután a sütemény kihűlt, a tetejére olvasztott csokoládét csurgatunk, megvárjuk míg megszilárdul, majd szeletelve kínáljuk.