Narancsos profiterol recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
a mennyiségek: kb 30-40 db profiterolhoz
- 200 gramm liszt
- 2 dl víz
- 200 gramm vaj
- 7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csipet só
- 1 csipet cukor
A krémhez:
- 1 vaníliás pudingpor
- 5 dl tej
- 2,5 dl tejszín
- 1 bourbon vaníliás cukor
- 3 evőkanál cukor
- 1 narancs héja és leve
- 1 csipet fahéj
A tetejére:
- 100 gramm étcsokoládé
Elkészítése:
A vizet a vajjal együtt felrakjuk a tűzre, megvárjuk amíg elolvad a vaj,és akkor hozzáadjuk a lisztet, a sót,a cukrot és összekeverjük, addig kell keverni, amíg az edény falától el nem válik.
Utána át szoktam önteni egy edénybe, hogy könnyebben kihűljön. Akkor szabad csak hozzáadni a tojásokat egyesével, amikor már teljesen hideg a tészta. Majd habverővel jól összekeverem.
Egy trükk: a habzsákot egy pohárba tettem, és utána kanalaztam bele a krémet. Így sokkal könnyebb megtölteni a habzsákot.
Egy sütőpapírral bélelt tepsire kis halmokat nyomtam a habzsákból.Kézzel megspricceltem egy kis vízzel őket, majd előmelegített sütőben 12-15 percig sütöttem, 180 fokon. A sütőajtót tilos kinyitni. Szép kis fánkocskák lettek.
A krémet viszonylag könnyen megoldottam, elkészítettem a pudingot a leírásnak megfelelően, plusz extra vaníliás cukor került bele. Amikor kihűlt, akkor egy kemény habbá vert tejszínhabbal (2,5 dl tejszínből) összekevertem, meg belereszeltem egy narancs héját és belenyomtam a levét.
Került bele egy csipet fahéj is, így még különlegesebb lett. Persze ezeket elhagyva sima vaníliás krémmel is isteni finom. Ezzel a krémmel kell megtölteni a kis fánkocskákat.
Amikor kihűltek, akkor az aljukat kilyukasztottam egy hústűvel, de mondják még a fakanál végét is. Szóval a hústűvel addig lyukasztottam, amíg akkora nem lett a lyuk, hogy beférjen a kinyomó feje.
Majd szintén habzsákba tettem a krémet, és a fánkokba töltöttem. Egy tányérra halmoztam őket és vízgőz felett olvasztott csokoládéval meglocsoltam.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »