Narancsos profiterol recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
a mennyiségek: kb 30-40 db profiterolhoz
- 200 gramm liszt
- 2 dl víz
- 200 gramm vaj
- 7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csipet só
- 1 csipet cukor
A krémhez:
- 1 vaníliás pudingpor
- 5 dl tej
- 2,5 dl tejszín
- 1 bourbon vaníliás cukor
- 3 evőkanál cukor
- 1 narancs héja és leve
- 1 csipet fahéj
A tetejére:
- 100 gramm étcsokoládé
Elkészítése:
A vizet a vajjal együtt felrakjuk a tűzre, megvárjuk amíg elolvad a vaj,és akkor hozzáadjuk a lisztet, a sót,a cukrot és összekeverjük, addig kell keverni, amíg az edény falától el nem válik.
Utána át szoktam önteni egy edénybe, hogy könnyebben kihűljön. Akkor szabad csak hozzáadni a tojásokat egyesével, amikor már teljesen hideg a tészta. Majd habverővel jól összekeverem.
Egy trükk: a habzsákot egy pohárba tettem, és utána kanalaztam bele a krémet. Így sokkal könnyebb megtölteni a habzsákot.
Egy sütőpapírral bélelt tepsire kis halmokat nyomtam a habzsákból.Kézzel megspricceltem egy kis vízzel őket, majd előmelegített sütőben 12-15 percig sütöttem, 180 fokon. A sütőajtót tilos kinyitni. Szép kis fánkocskák lettek.
A krémet viszonylag könnyen megoldottam, elkészítettem a pudingot a leírásnak megfelelően, plusz extra vaníliás cukor került bele. Amikor kihűlt, akkor egy kemény habbá vert tejszínhabbal (2,5 dl tejszínből) összekevertem, meg belereszeltem egy narancs héját és belenyomtam a levét.
Került bele egy csipet fahéj is, így még különlegesebb lett. Persze ezeket elhagyva sima vaníliás krémmel is isteni finom. Ezzel a krémmel kell megtölteni a kis fánkocskákat.
Amikor kihűltek, akkor az aljukat kilyukasztottam egy hústűvel, de mondják még a fakanál végét is. Szóval a hústűvel addig lyukasztottam, amíg akkora nem lett a lyuk, hogy beférjen a kinyomó feje.
Majd szintén habzsákba tettem a krémet, és a fánkokba töltöttem. Egy tányérra halmoztam őket és vízgőz felett olvasztott csokoládéval meglocsoltam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »