Narancsos, mákos kuglóf recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
(22 cm alap átmérőjű kuglóf formához)
A tésztához:
- 1 bögre (2,5 dl) darált mák
- 1 bögre porcukor
- 1 bögre finomliszt
- 1 bögre natúr joghurt/vagy 12% tejföl
- 3 ek olaj
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tk sütőpor
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 közepes narancs reszelt héja
- egy csipet só
A krémhez:
- 250 g mascarpone
- (alacsonyabb költségvetésen 450 g-os 20 %-os tejföl kicsepegtetve)
- 10 dkg porcukor
- 6 dkg margarin/vaj
- 1 tk vanília kivonat
A mázhoz:
- 100 g porcukor
- 2-3 ek narancslé
- + narancs reszelt héjából egy kevés díszítésnek :)
Elkészítése:
Sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy kuglóf formát vajjal kikenünk és enyhén lisztezzük. Mákot, a lisztet, a sütő és szódaport össze keverjük és félre tesszük. A tésztához a tojást és cukrot kihabosítjuk, majd a joghurtot/tejfölt is bele keverjük. Majd a lisztes keveréket hozzá forgatjuk, és a legvégén reszelt narancs héjával ízesítjük.
Mákos masszát a formába simítjuk és középső rácsra tolva 35-40 percig sütjük(tűpróba). Pár percig formában hagyjuk, majd rácsra borítva kihűtjük.
Krém hozzávalóit habosra keverjük és hűtőbe tesszük felhasználásig . A kihűlt kuglófot félbe vágjuk és mindkét felének közepébe, kiskanál segítségével 2-3 cm mély és- széles”árkot” vájunk. A lehűtött sajtkrémmel kitöltjük a mélyedéseket és eredeti formájában össze illesztjük :)
Tipp:
Tetejére, porcukorból és narancsléből készített enyhén folyós mázat csorgatunk , amit reszelt narancs héjával díszíthetünk. Pár órányi hűtés után szépen szeletelhető.(másnap igazán egy ízbomba;)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »