Narancsos édesburgonyás sütemény diabetikusan recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 narancs
- 20 dkg édesburgonya
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 evőkanál xilit
- 5 evőkanál diabetikus liszt
- 1 kiskanál sütőpor
- 30 szem aszalt vörösáfonya
Elkészítése:
Az édesburgonyát meghámoztam, apró kockákra vágtam. Egy nagyobb narancs levét kifacsartam és ebben megfőztem. Botmixerrel összeturmixoltam és hagytam teljesen kihűlni.
A tojásfehérjéket 2 evőkanl xilittel kemény habbá vertem. A tojás sárgákat 3 evőkanál xilittel jó habosra kevertem, majd beleszitáltam a sütőporral összekevert lisztet úgy, hogy közben felváltva a már hideg édesburgonyás masszát is hozzáadtam. Végül a tojáshabot óvatosan hozzákevertem és sütőpapírral bélelt 20*30-as tepsibe öntöttem. A tetejére dobáltam 30 szem aszalt vörösáfonyát, melyet mosás, szárítás után lisztbe forgattam, hogy ne üljön le a sütemény aljára.
A 180 fokosra előmelegített sütőben alsó-felső lángon tűpróbáig (kb 40 perc) sütöttem. A tepsiben hűlt ki.
Nagyon finom, könnyű, puha, jóízű sütemény. Immunerősítő vidám színe arra sarkall, hogy borongós őszi-téli időszakban gyakran kerüljön asztalra.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.07.22. kedd
Ma egy igazán ínycsiklandó és harmonikus menüsorral készültünk neked, ahol
Tovább olvasom »
Hűsítő nyári csodák: 12 isteni házi fagyi receptje!
Hűsítő élvezetek házilag! Akár krémes, akár gyümölcsös fagyit keresel, ebbe
Tovább olvasom »
Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »