Narancsos álom recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl tejszín
- 4 ek olaj
- 1 narancs héja reszelve
- 1 csomag sütőpor
A krémhez:
- 2 fagyasztott (!) narancs
- 2 ek baracklekvár
- 1 dl narancslikőr (opcionális)
- 15 dkg cukor
- 1,5 dl víz
Elkészítése:
Habosra keverjük géppel a tojásokat a cukorral. A lisztbe keverjük a sütőport, narancshéjat, majd az olajjal együtt a tojásos masszához adjuk. Végül a tejszínt is beletesszük és jól keverjük ki a tésztát habosra.
Kibélelünk egy sütőtepsit sütőpapírral, beleöntjük a masszát és előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.
A kihűlt tésztát 2/3-1/3 arányban elvágjuk. A kisebbik felét egy keverőedénybe morzsoljuk, vagy aprítógépbe tesszük, és morzsásra őröljük.
Felforraljuk a vizet a cukorral, hozzáadjuk a lekvárt és hagyjuk kihűlni.
A narancsot elővesszük a mélyhűtőből és lereszeljük mind a kettőt. Az aprító edényébe tesszük a tésztához, majd a szirupot is ráöntjük, és jól összekeverjük pépesre a géppel.
Rákenjük a tésztára,melyet előtte egy kis narancslikőrrel meglocsoltunk. Ettől lesz pikáns a sütink. Eligazítjuk egy kenőkéssel, a tetejét végül olvasztott, kis olajjal hígított csokoládéval bevonjuk.
Hűtőbe dermesztjük. Szép egyenletesen vágjuk fel éles, vizes késsel kockákra.