Napsütötte Toszkána – avagy szilvás lepény másképpen recept

Elkészítése:
A liszttel elmorzsolom a vajat, belekeverem sütőport, a sót, a fahéjat, az édesítőket, a
citromhéjat, majd a tojássárgákkal és a tejszínnel összegyúrom. Ragacsos, lágy tésztát
kell kapni.
15-20 perc pihenés után lisztezett deszkán kinyújtom, 21 x 32 cm-es kivajazott, lisztezett
tepsibe fektetem, az egész tojással megkenem, és villával megszurkálom.
A fél szilvákat fahéjas-xilites keverékbe mártogatom, majd kirakom velük a tetejét.
Meghintem a mandulával, és a maradék xilites fahéjjal.
Kb. 1 órát kelesztem. (Napra tettem.)
180°C-os sütőben kb. 40-45 percig sütöm.
Ha kihűlt, szeletelem, és ha van, házi vanília fagyival, vagy tejszínnel tálalom.
A napsütötte toszkána – avagy szilvás lepény másképpen kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 24 g
Zsír: 14 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »