Napsütötte Toszkána – avagy szilvás lepény másképpen recept
Elkészítése:
A liszttel elmorzsolom a vajat, belekeverem sütőport, a sót, a fahéjat, az édesítőket, a
citromhéjat, majd a tojássárgákkal és a tejszínnel összegyúrom. Ragacsos, lágy tésztát
kell kapni.
15-20 perc pihenés után lisztezett deszkán kinyújtom, 21 x 32 cm-es kivajazott, lisztezett
tepsibe fektetem, az egész tojással megkenem, és villával megszurkálom.
A fél szilvákat fahéjas-xilites keverékbe mártogatom, majd kirakom velük a tetejét.
Meghintem a mandulával, és a maradék xilites fahéjjal.
Kb. 1 órát kelesztem. (Napra tettem.)
180°C-os sütőben kb. 40-45 percig sütöm.
Ha kihűlt, szeletelem, és ha van, házi vanília fagyival, vagy tejszínnel tálalom.
A napsütötte toszkána – avagy szilvás lepény másképpen kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 24 g
Zsír: 14 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »


