Nagyon csokis kakaós keksz recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 20 dkg magas kakaótartalmú csokoládé
- 25 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
- 1 csipet só
- 2 púpos ek cukrozatlan kakaópor
- 1 nagyobb FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg cukor
- 15 dkg margarin
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük. A csokit (én 50%-osat használtam) egy éles késsel nagyobb darabokra vágjuk. A lisztben elkeverjük a sütőport, sót és a kakaóport.
Egy másik tálban a tojást habosra kavarjuk a cukorral és a szobahőmérsékletű margarinnal. A két részt összekeverjük és beleforgatjuk a csokit. Előkészítjük a sütőpapírral bélelt tepsit.
Egy teáskanálnyi adagot veszünk a tésztából, majd golyót formázunk, mint a fasírtot és ellapítjuk. A tepsibe rakjuk, nem szükséges nagy távolságot hagyni a kekszek között, mert nekem nem terültek el.
190 fokon 12 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük őket.
Rácsra téve hagyjuk kihűlni. Vigyázzunk, mert a forró csoki könnyen megégetheti a kezünket.
Ebből az adagból nekem 32 db lett.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.