Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vaníliás cupcake narancsos fehércsoki krémmel recept

Vaníliás cupcake narancsos fehércsoki krémmel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A muffinhoz (12 db):

    • 10 dkg vaj
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg cukor
    • 1 csomag vaniliás cukor
    • 10 dkg liszt
    • 1 tk sütőpor
    • 1 tk vanília aroma
    • 2,5 dkg kandírozott citromkocka
    • 2 dkg kandírozott áfonya

    A krémhez:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dkg cukor
    • 1 dl tej
    • 1 rúd vanília
    • 10 dkg fehér csoki
    • 1 dl habtejszín
    • 0,8 dkg zselatin
    • 1 narancs reszelt héja

    Díszítéshez :

    • cukorgyöngy
    • dekorszív
    • fondant virágok

    Elkészítése:

    A muffinokhoz a tojásokat ketté választjuk. A sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az aromát. A vajat megolvasztjuk, és a sárgájához adjuk. A lisztbe beletesszük a sütőport, majd hozzáadjuk a keverékhez. A kandírozott áfonyát felaprítjuk, és azzal együtt beletesszük a citromkockákat. A fehérjét habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk. A sütőformába papírkapszlikat teszünk, és a tésztát belekanalazzuk.
    Előmelegített sütőben(160 fok) tűpróbáig sütjük.

    Krém elkészítése:

    A tejet felmelegítjük, a vanília rudat félbevágjuk, magját kikaparjuk, és hozzáadjuk. Amikor felforrt a tej, levesszük a tűzről.
    Egy kisebb tálban a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, és hozzáadjuk a felaprított csokoládét. Erre önjük rá a forró tejet, és jól összekeverjük, hogy elolvadjon a csoki. A zselatint a szokásos módon elkészítjük, és hozzátesszük, végül hagyjuk kihűlni.

    A habtejszínt kemény habbá verjük, belereszeljük a narancs héját, és lazítjuk vele a kihűlt fehér csokis krémünket. Nyomózsákba töltve rányomjuk a muffinok tetejére.

    Színes cukorgyönggyel, dekorszívvel és fondant virágokkal díszíthetjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá