Vaníliás cupcake narancsos fehércsoki krémmel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vaníliás cupcake narancsos fehércsoki krémmel

Hozzávalók:

A muffinhoz (12 db):

  • 10 dkg vaj
  • 3 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaniliás cukor
  • 10 dkg liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tk vanília aroma
  • 2,5 dkg kandírozott citromkocka
  • 2 dkg kandírozott áfonya

A krémhez:

  • 2 tojás
  • 2 dkg cukor
  • 1 dl tej
  • 1 rúd vanília
  • 10 dkg fehér csoki
  • 1 dl habtejszín
  • 0,8 dkg zselatin
  • 1 narancs reszelt héja

Díszítéshez :

  • cukorgyöngy
  • dekorszív
  • fondant virágok

Elkészítése:

A muffinokhoz a tojásokat ketté választjuk. A sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az aromát. A vajat megolvasztjuk, és a sárgájához adjuk. A lisztbe beletesszük a sütőport, majd hozzáadjuk a keverékhez. A kandírozott áfonyát felaprítjuk, és azzal együtt beletesszük a citromkockákat. A fehérjét habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk. A sütőformába papírkapszlikat teszünk, és a tésztát belekanalazzuk.
Előmelegített sütőben(160 fok) tűpróbáig sütjük.

Krém elkészítése:

A tejet felmelegítjük, a vanília rudat félbevágjuk, magját kikaparjuk, és hozzáadjuk. Amikor felforrt a tej, levesszük a tűzről.
Egy kisebb tálban a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, és hozzáadjuk a felaprított csokoládét. Erre önjük rá a forró tejet, és jól összekeverjük, hogy elolvadjon a csoki. A zselatint a szokásos módon elkészítjük, és hozzátesszük, végül hagyjuk kihűlni.

A habtejszínt kemény habbá verjük, belereszeljük a narancs héját, és lazítjuk vele a kihűlt fehér csokis krémünket. Nyomózsákba töltve rányomjuk a muffinok tetejére.

Színes cukorgyönggyel, dekorszívvel és fondant virágokkal díszíthetjük.