Hozzávalók:
A muffinhoz (12 db):
A krémhez:
Díszítéshez :
Elkészítése:
A muffinokhoz a tojásokat ketté választjuk. A sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az aromát. A vajat megolvasztjuk, és a sárgájához adjuk. A lisztbe beletesszük a sütőport, majd hozzáadjuk a keverékhez. A kandírozott áfonyát felaprítjuk, és azzal együtt beletesszük a citromkockákat. A fehérjét habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk. A sütőformába papírkapszlikat teszünk, és a tésztát belekanalazzuk.
Előmelegített sütőben(160 fok) tűpróbáig sütjük.
A tejet felmelegítjük, a vanília rudat félbevágjuk, magját kikaparjuk, és hozzáadjuk. Amikor felforrt a tej, levesszük a tűzről.
Egy kisebb tálban a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, és hozzáadjuk a felaprított csokoládét. Erre önjük rá a forró tejet, és jól összekeverjük, hogy elolvadjon a csoki. A zselatint a szokásos módon elkészítjük, és hozzátesszük, végül hagyjuk kihűlni.
A habtejszínt kemény habbá verjük, belereszeljük a narancs héját, és lazítjuk vele a kihűlt fehér csokis krémünket. Nyomózsákba töltve rányomjuk a muffinok tetejére.
Színes cukorgyönggyel, dekorszívvel és fondant virágokkal díszíthetjük.