Túrós-epres puffancs recept
Hozzávalók:
- 20 dkg xilit
- 30 dkg tk liszt
- 10 dkg puha teavaj
- 25 dkg túró
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1,5dl tej
- 1 csomag sütőpor
- 1/2 vanília rúd magja
- 25 dkg eper
- citromhéj
Elkészítése:
A vajat felolvasztjuk, majd a tojásokkal együtt habosra verjük. Hozzáadjuk a xlilitet, majd a sütőporral elkevert lisztet, a túrót és a tejet.
Ezután hozzákeverjük a vaníliát és a citromhéjat, majd jöhet a felkockázott eper. Muffin formába öntjük és mehet a sütőbe kb. 25 percre (tűpróbáig).
Másnaposan is tökéletesen puha és finomságos.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »



