Tripla gyümölcsös zabpelyhes muffin recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
12 darabhoz:
Száraz anyagok:
- 20 dkg finomra darált zabpehely (vagy zabpehely liszt)
- 5 dkg apró szemű zabpehely+amivel megszórtam
- 1 csapott evőkanál stevia/eritritből vagy nyírfacukorból valamennyivel kevesebb
- 1 teáskanál sütőpor
Nedves anyagok:
- 1 közepes banán leturmixolva
- 1 közepes alma lereszelve (reszelés után érdemes összeturmixolni a banánnal)
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 ml kókuszolaj
- 1 evőkanál vanília aroma
- 150 gramm natúr joghurt
Töltelék:
- 12 teáskanálnyi bármilyen cukormentes dzsem
Elkészítése:
Kezdjétek a sütő bekapcsolásával! Villanysütőt 180 fokra, hőlégkeverésest 160-ra, gázost pedig elvileg négyesre kell állítani. Amíg melegszik, állítsátok össze a tésztát! Elég lesz egy szimpla habverő vagy fakanál, most a robotgépet ne koszoljátok össze! :)
Üssétek fel a tojásokat, és keverjétek simára a joghurttal, a gyümölcs pépekkel, a vanília aromával, majd apránként csorgassátok bele a kókuszolajat és keverjétek sima, egynemű tésztává.
Egy másik tálban keverjétek össze a száraz anyagokat, majd borítsátok bele a joghurtos-gyümölcsös masszába. Néhány gyors mozdulattal keverjétek össze, de ne kevergessétek sokáig, mert állítólag attól megkeményedik sütés közben a tészta (eddig én sem tudtam)!
A muffin formát béleljétek ki muffin kapszlikkal, és tegyetek mindegyikbe egy csapott evőkanállal a tésztából. A kanállal kicsit terítsétek szét a masszát forma alján, majd mindegyikre rakjatok egy teáskanál dzsemet.
Ez után fedjétek be a lekváros réteget szintén egy-egy csapott evőkanálnyi muffin tésztával. Szórjátok meg mindegyiknek a tetejét zabpehellyel és fél órára toljátok be a sütőbe!
Ha kész, és van türelmetek, várjátok meg, amíg kihűlnek a sütik, úgy könnyebben kivehetők a kapszlikból. Én nem tudtam várni ;)
Jó étvágyat kívánok!