Tripla gyümölcsös zabpelyhes muffin

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
12 darabhoz:

Száraz anyagok:

  • 20 dkg finomra darált zabpehely (vagy zabpehely liszt)
  • 5 dkg apró szemű zabpehely+amivel megszórtam
  • 1 csapott evőkanál stevia/eritritből vagy nyírfacukorból valamennyivel kevesebb
  • 1 teáskanál sütőpor

Nedves anyagok:

  • 1 közepes banán leturmixolva
  • 1 közepes alma lereszelve (reszelés után érdemes összeturmixolni a banánnal)
  • 2 tojás
  • 5 ml kókuszolaj
  • 1 evőkanál vanília aroma
  • 150 gramm natúr joghurt

Töltelék:

  • 12 teáskanálnyi bármilyen cukormentes dzsem

Elkészítése:

Kezdjétek a sütő bekapcsolásával! Villanysütőt 180 fokra, hőlégkeverésest 160-ra, gázost pedig elvileg négyesre kell állítani. Amíg melegszik, állítsátok össze a tésztát! Elég lesz egy szimpla habverő vagy fakanál, most a robotgépet ne koszoljátok össze! :)

Üssétek fel a tojásokat, és keverjétek simára a joghurttal, a gyümölcs pépekkel, a vanília aromával, majd apránként csorgassátok bele a kókuszolajat és keverjétek sima, egynemű tésztává.

Egy másik tálban keverjétek össze a száraz anyagokat, majd borítsátok bele a joghurtos-gyümölcsös masszába. Néhány gyors mozdulattal keverjétek össze, de ne kevergessétek sokáig, mert állítólag attól megkeményedik sütés közben a tészta (eddig én sem tudtam)!

A muffin formát béleljétek ki muffin kapszlikkal, és tegyetek mindegyikbe egy csapott evőkanállal a tésztából. A kanállal kicsit terítsétek szét a masszát forma alján, majd mindegyikre rakjatok egy teáskanál dzsemet.

Ez után fedjétek be a lekváros réteget szintén egy-egy csapott evőkanálnyi muffin tésztával. Szórjátok meg mindegyiknek a tetejét zabpehellyel és fél órára toljátok be a sütőbe!

Ha kész, és van türelmetek, várjátok meg, amíg kihűlnek a sütik, úgy könnyebben kivehetők a kapszlikból. Én nem tudtam várni ;)

Jó étvágyat kívánok!