Tojásmentes mandulás muffin recept
Hozzávalók:
- 12,5 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 12,5 dkg fehér tönkölybúzaliszt
- 10-12 dkg barna nádcukor
- 5 dkg darált mandula
- 2 tk citromlé
- vanília
- fél citrom reszelt héja
- 4 ek olaj
- 1,5-2 dl víz
Elkészítése:
A liszteket összekeverjük a nádcukorral, a vanília kikapart magjaival, a reszelt citromhéjjal és a darált mandulával.
Hozzáadjuk az olajat, a citromlevet és annyi vizet, hogy sűrű tésztát kapjunk. Keverjük jól össze, majd kanalazzuk muffinpapírral bélelt formákba.
180 fokra előmelegített sütőben süssük tűpróbáig (kb. 20-25 perc).
Tipp:
Ez egy jól bevált tojásmentes alaprecept, amit tudsz kedvedre variálni.
A muffin készítés egyik titka, hogy soha ne kevergesd hosszan a száraz összetevőket a nevessel, és ne hagyd sokáig állni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »


