Tojásmentes mandulás muffin recept

Hozzávalók:
- 12,5 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 12,5 dkg fehér tönkölybúzaliszt
- 10-12 dkg barna nádcukor
- 5 dkg darált mandula
- 2 tk citromlé
- vanília
- fél citrom reszelt héja
- 4 ek olaj
- 1,5-2 dl víz
Elkészítése:
A liszteket összekeverjük a nádcukorral, a vanília kikapart magjaival, a reszelt citromhéjjal és a darált mandulával.
Hozzáadjuk az olajat, a citromlevet és annyi vizet, hogy sűrű tésztát kapjunk. Keverjük jól össze, majd kanalazzuk muffinpapírral bélelt formákba.
180 fokra előmelegített sütőben süssük tűpróbáig (kb. 20-25 perc).
Tipp:
Ez egy jól bevált tojásmentes alaprecept, amit tudsz kedvedre variálni.
A muffin készítés egyik titka, hogy soha ne kevergesd hosszan a száraz összetevőket a nevessel, és ne hagyd sokáig állni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »