Tojásmentes mandulás muffin recept

Hozzávalók:
- 12,5 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 12,5 dkg fehér tönkölybúzaliszt
- 10-12 dkg barna nádcukor
- 5 dkg darált mandula
- 2 tk citromlé
- vanília
- fél citrom reszelt héja
- 4 ek olaj
- 1,5-2 dl víz
Elkészítése:
A liszteket összekeverjük a nádcukorral, a vanília kikapart magjaival, a reszelt citromhéjjal és a darált mandulával.
Hozzáadjuk az olajat, a citromlevet és annyi vizet, hogy sűrű tésztát kapjunk. Keverjük jól össze, majd kanalazzuk muffinpapírral bélelt formákba.
180 fokra előmelegített sütőben süssük tűpróbáig (kb. 20-25 perc).
Tipp:
Ez egy jól bevált tojásmentes alaprecept, amit tudsz kedvedre variálni.
A muffin készítés egyik titka, hogy soha ne kevergesd hosszan a száraz összetevőket a nevessel, és ne hagyd sokáig állni.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »
Húsvéti vendégvárók egyszerűen: 6 ellenállhatatlan sajttekercs
A húsvéti hidegtál egyik sztárja kétségtelenül a sajttekercs: mutatós, ízle
Tovább olvasom »
Pikk-pakk piskótatekercs: 8 ünnepi desszert, amit bárki el tud készíteni
Ha valami látványos, mégis egyszerű édességet keresünk a húsvéti asztalra,
Tovább olvasom »
Unod a sima főtt sonkát? Ezt a 8 húsvéti fogást imádni fogod
A húsvéti sonka sokaknál alapeleme az ünnepi menünek, de nem kell, hogy min
Tovább olvasom »