Tejfölös csodabogár muffin recept

Hozzávalók 17 muffinhoz vagy egy 20*30 cm-es tepsihez:
- 20 dkg liszt
- 20 dkg kristálycukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 doboz tejföl (450 gramm)
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag sütőpor
- 10 dkg tortadara
Bevonathoz:
- 5 dkg étcsokoládé + 1 tk olaj
- 10 dkg tejcsokoládé + 1 tk olaj
Elkészítése:
A cukrokat a tojásokkal jó habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt és sütőporral elkevert lisztet. Ezután forgatjuk bele a tortadarát.
Egy muffinformát muffinpapírral kibélelünk és elosztjuk benne a masszát.
Lassan, 160-170 fokon kb 30 perc alatt megsütjük. Tűpróbát végezzünk! Sütés közben a sütő ajtaját ne nyitogassuk, mert különben a süti összeesik!
A kihűlt süteményt bevonjuk. A csokoládékat külön edényben az olajjal vízgőz felett vagy mikróban felolvasztjuk.
A tésztára simítjuk a tejcsokoládét, rá csíkokban hosszában, majd keresztben az étcsokoládét és egy fogpiszkáló segítségével cifrázzuk.
Finom, egyszerű sütemény.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »