Tejfölös csodabogár muffin

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók 17 muffinhoz vagy egy 20*30 cm-es tepsihez:

  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 doboz tejföl (450 gramm)
  • 2 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg tortadara

Bevonathoz:

  • 5 dkg étcsokoládé + 1 tk olaj
  • 10 dkg tejcsokoládé + 1 tk olaj

Elkészítése:

A cukrokat a tojásokkal jó habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt és sütőporral elkevert lisztet. Ezután forgatjuk bele a tortadarát.

Egy muffinformát muffinpapírral kibélelünk és elosztjuk benne a masszát.

Lassan, 160-170 fokon kb 30 perc alatt megsütjük. Tűpróbát végezzünk! Sütés közben a sütő ajtaját ne nyitogassuk, mert különben a süti összeesik!

A kihűlt süteményt bevonjuk. A csokoládékat külön edényben az olajjal vízgőz felett vagy mikróban felolvasztjuk.

A tésztára simítjuk a tejcsokoládét, rá csíkokban hosszában, majd keresztben az étcsokoládét és egy fogpiszkáló segítségével cifrázzuk.

Finom, egyszerű sütemény.