Sós mogyorós muffin recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
Szombat van. Spórkassza, azaz hétvégi hűtő kiürülés . . . friss áruk feltöltése még egy kicsit várat magára, így a meglévő anyagokból gazdálkodtam :) Nagyon könnyed és omlós tészta lett a végeredmény! Vigyázat, eteti magát!
Hozzávalók 12 db megtermett példányhoz:
- 15 dkg cukor
- 25 dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 tk szódapor
- 4 ek cukrozatlan kakaópor
- 2,5 dl víz
- 2 tk balzsamecet (sima ecet is jó 10%)
- 1,2 dl olaj (vagy olvasztott vaj)
- 1 tk fahéj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg csokoládé (nálam sárgabarackos Boci csoki)
- 1 marék sós mogyoró durvára törve
Elkészítése:
Előmelegítjük a sütőt 180°C-ra. A nedves hozzávalókat összekeverjük, majd a külön edényben összekevert szárazakat is hozzá tesszük. Kézi habverővel összekavarjuk majd muffin kapszlikba töltjük egy kanál segítségével. kb 20-25 percig, tűpróbáig sütjük.
Forrás: https://vargaani.blogspot.hu
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.