Sós mogyorós muffin

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:
Szombat van. Spórkassza, azaz hétvégi hűtő kiürülés . . . friss áruk feltöltése még egy kicsit várat magára, így a meglévő anyagokból gazdálkodtam :) Nagyon könnyed és omlós tészta lett a végeredmény! Vigyázat, eteti magát!

Hozzávalók 12 db megtermett példányhoz:

  • 15 dkg cukor
  • 25 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 tk szódapor
  • 4 ek cukrozatlan kakaópor
  • 2,5 dl víz
  • 2 tk balzsamecet (sima ecet is jó 10%)
  • 1,2 dl olaj (vagy olvasztott vaj)
  • 1 tk fahéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg csokoládé (nálam sárgabarackos Boci csoki)
  • 1 marék sós mogyoró durvára törve

Elkészítése:

Előmelegítjük a sütőt 180°C-ra. A nedves hozzávalókat összekeverjük, majd a külön edényben összekevert szárazakat is hozzá tesszük. Kézi habverővel összekavarjuk majd muffin kapszlikba töltjük egy kanál segítségével. kb 20-25 percig, tűpróbáig sütjük.