Sárgarépás húsvéti muffin recept
Hozzávalók:
- 15 dkg barna cukor
- 1 dl étolaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2,5 dkg csokoládé
- 1 narancs reszelt héja
- 1 tk mézeskalács fűszerkeverék
- 1 tk sütőpor
- 5 dkg őrölt dió
- 20 dkg reszelt sárgarépa
- 14 dkg liszt
Elkészítése:
A barna cukrot elkeverjük az étolajjal, majd folyamatos keverés mellett, vékony sugárban hozzáadjuk a tojásokat.
Hozzáadjuk az olvasztott csokoládét, reszelt narancshéjat, fűszerkeveréket, sütőport, darált diót, reszelt répát, végül a lisztet, és az egészet összekeverjük egy fakanállal.
A masszát muffin formákba töltjük, én tojásformájút is használtam, húsvétra, majd előmelegített 190 fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Mielőtt kivesszük a formából, várjuk meg, hogy kihűljenek.
Tipp:
Díszítésnek csokit, vagy krémsajtot használjunk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »


