Sárgarépás húsvéti muffin

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 15 dkg barna cukor
  • 1 dl étolaj
  • 2 tojás
  • 2,5 dkg csokoládé
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1 tk mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 tk sütőpor
  • 5 dkg őrölt dió
  • 20 dkg reszelt sárgarépa
  • 14 dkg liszt

Elkészítése:

A barna cukrot elkeverjük az étolajjal, majd folyamatos keverés mellett, vékony sugárban hozzáadjuk a tojásokat.

Hozzáadjuk az olvasztott csokoládét, reszelt narancshéjat, fűszerkeveréket, sütőport, darált diót, reszelt répát, végül a lisztet, és az egészet összekeverjük egy fakanállal.

A masszát muffin formákba töltjük, én tojásformájút is használtam, húsvétra, majd előmelegített 190 fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.

Mielőtt kivesszük a formából, várjuk meg, hogy kihűljenek.

Tipp:

Díszítésnek csokit, vagy krémsajtot használjunk.