Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos-baconös muffin recept

Sajtos-baconös muffin
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 10 dkg búzaliszt
    • 10 dkg kukoricaliszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 dl étolaj
    • 2 dl tejföl
    • 10 dkg bacon
    • 2-3 újhagyma
    • 1 tubusos mackósajt
    • 5 dkg füstölt sajt
    • 2 tk sütőpor
    • 1 mk szódabikarbóna
    • őrölt bors

    Elkészítése:

    A bacont felkockázzuk, majd egy serpenyőbe tesszük, és szép pirosra sütjük. Ezután kiszedjük a zsírból, és kihűtjük.

    A hagymát vékonyan felkarikázzuk, majd a fennmaradt zsíron kicsit megfonnyasztjuk, kiszedjük, és szintén kihűtjük.

    Egy tálba beletesszük a kétféle lisztet, beleszitáljuk a sütőport és a szódabikarbónát. Egy kis sót és frissen őrölt borsot keverünk hozzá. (A sóval óvatosan bánjunk, mert a bacon is sós.)

    Egy másik tálba beletesszük a tejfölt, a tojást, az olajat, és jól kikeverjük.

    Ezután a lisztes keverékhez öntjük a tejfölös keveréket, majd fakanállal jól összekeverjük. Végül beletesszük a kihűlt bacont és a hagymát, majd így is összekeverjük.

    A muffin formába egy kiskanál masszát teszünk, a közepébe mélyedést nyomunk, és beleteszünk 1 tk tubusos krémsajtot. A tetejére rákanalazzuk a maradék tésztát, majd megszórjuk füstölt reszelt sajttal.

    Előmelegített sütőben, közepes lángon 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük. (Én légkeverés, 160 fokon, 25 percig sütöttem.)

    A sütőből kivéve kicsit várunk, majd a formából rácsra szedjük, és kihűtjük.

    A sajtos-baconös muffin kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 344 kcal
    Fehérje: 9 g
    Szénhidrát: 17 g
    Zsír: 26 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá