Hozzávalók:
Elkészítése:
A bacont felkockázzuk, majd egy serpenyőbe tesszük, és szép pirosra sütjük. Ezután kiszedjük a zsírból, és kihűtjük.
A hagymát vékonyan felkarikázzuk, majd a fennmaradt zsíron kicsit megfonnyasztjuk, kiszedjük, és szintén kihűtjük.
Egy tálba beletesszük a kétféle lisztet, beleszitáljuk a sütőport és a szódabikarbónát. Egy kis sót és frissen őrölt borsot keverünk hozzá. (A sóval óvatosan bánjunk, mert a bacon is sós.)
Egy másik tálba beletesszük a tejfölt, a tojást, az olajat, és jól kikeverjük.
Ezután a lisztes keverékhez öntjük a tejfölös keveréket, majd fakanállal jól összekeverjük. Végül beletesszük a kihűlt bacont és a hagymát, majd így is összekeverjük.
A muffin formába egy kiskanál masszát teszünk, a közepébe mélyedést nyomunk, és beleteszünk 1 tk tubusos krémsajtot. A tetejére rákanalazzuk a maradék tésztát, majd megszórjuk füstölt reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben, közepes lángon 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük. (Én légkeverés, 160 fokon, 25 percig sütöttem.)
A sütőből kivéve kicsit várunk, majd a formából rácsra szedjük, és kihűtjük.