Sajtos-baconös muffin

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 10 dkg búzaliszt
  • 10 dkg kukoricaliszt
  • 2 tojás
  • 1 dl étolaj
  • 2 dl tejföl
  • 10 dkg bacon
  • 2-3 újhagyma
  • 1 tubusos mackósajt
  • 5 dkg füstölt sajt
  • 2 tk sütőpor
  • 1 mk szódabikarbóna
  • őrölt bors

Elkészítése:

A bacont felkockázzuk, majd egy serpenyőbe tesszük, és szép pirosra sütjük. Ezután kiszedjük a zsírból, és kihűtjük.

A hagymát vékonyan felkarikázzuk, majd a fennmaradt zsíron kicsit megfonnyasztjuk, kiszedjük, és szintén kihűtjük.

Egy tálba beletesszük a kétféle lisztet, beleszitáljuk a sütőport és a szódabikarbónát. Egy kis sót és frissen őrölt borsot keverünk hozzá. (A sóval óvatosan bánjunk, mert a bacon is sós.)

Egy másik tálba beletesszük a tejfölt, a tojást, az olajat, és jól kikeverjük.

Ezután a lisztes keverékhez öntjük a tejfölös keveréket, majd fakanállal jól összekeverjük. Végül beletesszük a kihűlt bacont és a hagymát, majd így is összekeverjük.

A muffin formába egy kiskanál masszát teszünk, a közepébe mélyedést nyomunk, és beleteszünk 1 tk tubusos krémsajtot. A tetejére rákanalazzuk a maradék tésztát, majd megszórjuk füstölt reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben, közepes lángon 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük. (Én légkeverés, 160 fokon, 25 percig sütöttem.)

A sütőből kivéve kicsit várunk, majd a formából rácsra szedjük, és kihűtjük.