Rozmaringos sütőtökös muffin recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók 22-24 darabhoz:
Száraz anyagok:
- fél szál friss rozmaring, nagyon apróra vágva
- 180 g tönköly fehér liszt
- 130 g teljeskiörlésű búzaliszt
- 1 kk sütőpor
- 0,5 kk szódabikarbóna
- csipet só
Nedves anyagok:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 100 ml natúr görög joghurt
- 275 ml tej
- 60 ml (kókusz)olaj
- 2 ek méz
- 240 g sütőtök, megfőzve
Díszítéshez:
- 10 dkg sütőtök, megfőzve
- negyed maréknyi tökmag
- pici porcukor
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt. A sütőtököt pucoljuk meg, vágjuk kockára és tegyük fel egy fazékba, egy nagy csipet sóval és annyi vízzel, hogy épphogy ellepje. Főzzük puhára. Ha kész szűrjük le és csepegtessük le. Tegyünk félre belőle a díszítéshez.
Amíg fő a tök, addig készítsük elő a többi hozzávalókat. Vágjuk fel apróra a rozmaringot. Tegyük egy tálba, adjuk hozzá a száraz anyag hozzávalókat: lisztet, sütőport, szódabikarbónát és a sót.
Egy másik tálba tegyük a nedves hozzávalókat. Keverjük össze a tojást, a joghurtot, tejet, mézet, egy kézi habverővel keverjük össze, és csurgassuk hozzá a kókusz olajat.
Ha elkészültünk, akkor keverjük össze a két hozzávalót, száraz anyagokat a nedves anyagokkal. Ezt követően a lecsepegtetett fenti mennyiségű sütőtököt is keverjük hozzá.
Ezt követően a muffin sütőnkbe belerakjuk a papír formákat és beletöltjük szűken háromnegyedig a masszát és mindegyik tetejére teszünk apró kockára vágott sütőtököt és szórjuk meg tökmaggal, így ettől finom roppanós lesz.
Ezt követően tegyük a sütőbe és 200 fokon 20-25 perc alatt süssük készre. Nekem a gázsütőn 22 perc alatt lett kész. A muffinokat a formában hűtsük ki 10-15 perc. Tálalásnál, porcukorral meghintve kínáljuk.
Sokáig friss és puha marad, ha persze marad, hisz pillanatok alatt elfogy.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »