Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rigójancsi muffin recept

Rigójancsi muffin
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A krémhez:

    • 15 dkg étcsokoládé
    • 0.5 dl habmester tejszín

    A tésztához:

    • 20 dkg rétesliszt
    • 1 kávéskanál sütőpor
    • 4 dkg cukrozatlan kakaópor
    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje (habbá verve)
    • 25 dkg porcukor

    A csokimázhoz:

    • 25 dkg étcsokoládé
    • 5 evőkanál étolaj

    Elkészítése:

    Előző este vízgőz fölött felolvasztjuk a csokoládét a habtejszínben, megvárjuk míg kihűl, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük.

    A muffin sütőt kibéleljük papírkapszlikkal. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, és belekanalazzuk a formába. 180 fokon 15 perc alatt szép világosra sütjük, és megvárjuk, míg kihűlnek.

    A hűtőből kivesszük a krémet, és gépi habverővel kemény habbá verjük.

    A muffinok tetejét levágjuk (kb. 2 cm), és beletöltjük a krémet.

    A csokimázat vízgőz fölött elkészítjük, és a levágott kalapkákat megmártjuk a csokiban.

    Amikor megkeményedett rajtuk a csoki, akkor a muffinok tetejére helyezzük őket.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá