Rigójancsi muffin

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Rigójancsi muffin

Hozzávalók:
A krémhez:

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 0.5 dl habmester tejszín

A tésztához:

  • 20 dkg rétesliszt
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 4 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 8 tojássárgája
  • 8 tojásfehérje (habbá verve)
  • 25 dkg porcukor

A csokimázhoz:

  • 25 dkg étcsokoládé
  • 5 evőkanál étolaj

Elkészítése:

Előző este vízgőz fölött felolvasztjuk a csokoládét a habtejszínben, megvárjuk míg kihűl, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük.

A muffin sütőt kibéleljük papírkapszlikkal. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, és belekanalazzuk a formába. 180 fokon 15 perc alatt szép világosra sütjük, és megvárjuk, míg kihűlnek.

A hűtőből kivesszük a krémet, és gépi habverővel kemény habbá verjük.

A muffinok tetejét levágjuk (kb. 2 cm), és beletöltjük a krémet.

A csokimázat vízgőz fölött elkészítjük, és a levágott kalapkákat megmártjuk a csokiban.

Amikor megkeményedett rajtuk a csoki, akkor a muffinok tetejére helyezzük őket.