Pizza muffinok recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 1 dl víz
- olívaolaj
- 1 csapott tk sütőpor
- 1 tk só
- 2 dl paradicsomszósz
- 20 dkg sajt
- oregano
Elkészítése:
Kezdjük azzal, hogy elkészítjük a tésztát. Egy nagy tálba szitáljunk bele 250 gramm lisztet, majd keverjünk hozzá 1 teáskanál sütőport és egy csipet sót. Ezután adjunk hozzá 4 evőkanál olívaolajat, és kezdjük el fokozatosan adagolni hozzá a 100-150 ml vizet, miközben kézzel összedolgozzuk a tésztát. Fontos, hogy a vizet apránként adjuk hozzá, mert a liszt minőségétől függően kevesebb vagy több víz is elegendő lehet. Célunk egy egynemű, rugalmas tészta, amit könnyedén lehet majd formázni.
Amikor a tészta összeállt, 12 egyenlő részre osztjuk, és minden darabot egyenként kinyújtunk kör alakúra. Nem kell túl vastagra hagyni, de azért ne is legyen papírvékony. Minden kör közepére tegyünk egy evőkanálnyi paradicsomszószt, amit aztán ízlés szerint megszórhatunk oregánóval, hogy igazán olaszos ízt kapjon.
A következő lépés a sajt. Használhatunk mozzarella vagy bármilyen más kedvenc sajtunkat. A sajtot vágjuk kisebb kockákra, és mindegyik tésztára tegyünk 5-5 darabot. Itt jön a trükk: amikor a sajtot rátettük, a tésztát óvatosan fogjuk össze a széleinél, és formázzunk belőle egy kis batyut. Nyomkodjuk össze a tészta széleit, hogy sütés közben ne nyíljon szét. Az elkészült batyukat tegyük muffin kapszlikba, majd helyezzük őket egy tepsibe.
Miután mindegyik tésztát betettük a kapszlikba, a tetejüket kenjük meg egy kevés paradicsomszósszal, csepegtessünk rájuk egy-egy csepp olívaolajat, és szórjuk meg még egy kis oregánóval. Ettől lesz igazán ínycsiklandó a végeredmény.
Előmelegített sütőben, 180 fokon süssük őket nagyjából 20 percig, amíg aranybarnára sülnek. Ha készen vannak, a szilikonos kapszlikból könnyedén kicsúsznak, így nem kell küzdenünk a tésztával.
A recept könnyedén variálható. Ha szeretnénk feldobni a tölteléket, tehetünk bele sonkát, ananászt, kukoricát vagy akár gombát is. A lényeg, hogy ne töltsük túl a batyukat, különben nehéz lesz őket összehajtani és sütés közben kinyílhatnak.
Ezek a kis pizza batyuk remek választás egy laza hétvégi vacsorához vagy akár parti falatkáknak is tökéletesek!
Tipp:
Ezek a muffin formájú pizza batyuk tökéletesek, ha gyorsan szeretnénk valami finomat és különlegeset készíteni. Az egyszerűen elkészíthető tészta és a variálható töltelék garantáltan mindenki kedvence lesz. Ideális választás bulikra, uzsonnára vagy akár egy családi vacsorához is!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »









