Pagoda muffin recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kisebb pagoda karfiol
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 púpozott ek 20 %-os tejföl
- 2 púpozott ek joghurt
- só
- bors
- 2 ek reszelt sajt
- 2 tk reszelt parmezán
- 2 ek teljes kiőrlésű kenyérből készült zsemlemorzsa
- 1 diónyi vaj
Elkészítés:
Egy fazékban kb. egy liter vizet felforralunk, beleteszünk egy mokkáskanál sót, ebbe tesszük a rózsáira szedett pagoda karfiolt, majd a forrástól kezdve 5 percig főzzük, és leszűrjük.
Egy tojást feltörünk, ebbe belekeverjük a tejfölt, a joghurtot, a zsemlemorzsát és a sajt felét. Ízesítjük sóval és borssal ízlés szerint.
Forró sütőben 15 percig sütjük, a végén rátesszük a maradék reszelt sajtot, amit elkeverünk egy mokkáskanál zsemlemorzsával.
A muffin készítés fázisfotói megtekinthetők a blogon.
Jó étvágyat!
Tipp:
Természetesen sima karfiollal is elkészíthető.
A pagoda muffin kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 5 g
Zsír: 6 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »
A legjobb krémes és szeletes sütik karácsonyra – 25 kipróbált recept
A karácsonyi időszakban mindig jól jön néhány biztosan bevált vendégváró sü
Tovább olvasom »

