Pagoda muffin recept
Galéria (3)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 kisebb pagoda karfiol
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 púpozott ek 20 %-os tejföl
- 2 púpozott ek joghurt
- só
- bors
- 2 ek reszelt sajt
- 2 tk reszelt parmezán
- 2 ek teljes kiőrlésű kenyérből készült zsemlemorzsa
- 1 diónyi vaj
Elkészítés:
Egy fazékban kb. egy liter vizet felforralunk, beleteszünk egy mokkáskanál sót, ebbe tesszük a rózsáira szedett pagoda karfiolt, majd a forrástól kezdve 5 percig főzzük, és leszűrjük.
Egy tojást feltörünk, ebbe belekeverjük a tejfölt, a joghurtot, a zsemlemorzsát és a sajt felét. Ízesítjük sóval és borssal ízlés szerint.
A muffin sütőbe tesszük a papírokat, olajos kézzel megkenjük, és minden muffin aljába teszünk egy ujjbegynyi vajat, valamint egy pici zsemlemorzsát, de csak egy csipetnyit. Ezt követően belehelyezzük a rózsákat, és erre rákanalazzuk a tejfölös masszát. (Én 3 tk-t tettem mindegyik muffinhoz.)
Forró sütőben 15 percig sütjük, a végén rátesszük a maradék reszelt sajtot, amit elkeverünk egy mokkáskanál zsemlemorzsával.
A muffin készítés fázisfotói megtekinthetők a blogon.
Jó étvágyat!
Tipp:
Természetesen sima karfiollal is elkészíthető.
A pagoda muffin kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 96 kcal
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 5 g
Zsír: 6 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 5 g
Zsír: 6 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.