Pagoda muffin

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kisebb pagoda karfiol
  • 1 tojás
  • 2 púpozott ek 20 %-os tejföl
  • 2 púpozott ek joghurt
  • bors
  • 2 ek reszelt  sajt
  • 2 tk reszelt parmezán
  • 2 ek teljes kiőrlésű kenyérből készült zsemlemorzsa
  • 1 diónyi vaj

Elkészítés:

Egy fazékban  kb. egy liter vizet felforralunk, beleteszünk egy mokkáskanál sót, ebbe tesszük a rózsáira szedett pagoda karfiolt, majd a forrástól kezdve 5 percig  főzzük, és leszűrjük.

Egy tojást feltörünk, ebbe belekeverjük a tejfölt, a joghurtot, a zsemlemorzsát és a sajt felét. Ízesítjük sóval és borssal ízlés szerint.

A muffin sütőbe tesszük a papírokat, olajos kézzel megkenjük, és minden muffin aljába teszünk egy ujjbegynyi vajat, valamint  egy pici zsemlemorzsát, de csak egy csipetnyit. Ezt követően belehelyezzük a rózsákat, és erre rákanalazzuk a tejfölös masszát. (Én 3 tk-t tettem mindegyik muffinhoz.)

Forró sütőben 15 percig sütjük, a végén rátesszük a maradék reszelt sajtot, amit elkeverünk egy mokkáskanál zsemlemorzsával.

A muffin készítés fázisfotói megtekinthetők a blogon.

Jó étvágyat!

Tipp:

Természetesen sima karfiollal is elkészíthető.