Muffin szaloncukorral, naranccsal recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 18 dkg liszt
- 1 kis kanál sütőpor
- 10 dkg cukor
- 1/2 citrom reszelt héja
- csipetnyi só
- 5 dkg olvasztott vaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2,5 dl folyadék (tej, tejföl, író)
- 20 dkg gyümölcs (bogyós, vagy apróra darabolt)
- 1 marék darabolt csokoládé (szaloncukor)
Elkészítése:
A lágy vajat összekeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a tojásokat, majd a tejfölt és kézi mixerrel simára keverjük.
Apránként hozzáadjuk a és a sütőport, majd azokat a hozzávalókat, amiket kiválasztunk. Az egyik adaghoz darabolt narancs és darabolt szaloncukor, a másokhoz narancs, mazsola és szaloncukor.
A harmadikhoz pedig minden, ami itthon volt. :) Mindegyik adagba került citrom- és narancshéj is.
A kikavart masszát muffin formákba osztjuk és 180 fokosra előmelegített sütőben, aranyszínűre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

