Málnás-csokis muffin recept

Hozzávalók:
- 35-40 dkg liszt
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 dkg cukor
- 5 dkg vaj
- kb. 2 dl tej
- reszelt citromhéj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 kk sütőpor
- darabos csokoládé
- málna/málnalekvár
- muffin papír
Elkészítése:
A tojásokat a vajjal és a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a sütőporos lisztet és annyi tejet, hogy egy sűrű masszát kapjunk. Citromhéjjal ízesíthetjük még, hogy illatosabb legyen! Belekeverjük óvatosan a málnalekvárt, vagy a málnaszemeket, és a darabos csokoládét.
A sütőt előmelegítjük 180-200 fokra, és muffin papírral bélelt formákba adagoljuk. Nem kell teljesen a peremig, mert a sütőportól megnövekednek szép csúcsosra.Kb. 20-25 perc alatt (tűpróba) készre sütjük.
Tipp:
Ha még illatosabbra szeretnénk, kevés narancshéjat és egy kevés rum aromát is adhatunk hozzá. Eperrel, meggyel és egyéb, nem túl sok levet engedő gyümölcsökkel is elkészíthető.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »