Mákos muffin recept

Hozzávalók (a bögre 2 dl-es):
- 20 dkg darált mák (1 bögrényi)
- 1 bögre porcukor
- 1 bögre finomliszt
- 2,5 dl tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
- 2 ek napraforgó olaj
- 1 tk sütőpor
Elkészítése:
A tojást a cukorral elkeverjük, majd a többi alapanyagot hozzáadva csomómentesre keverjük a masszát.
A kész masszát papírkapszlikkal bélelt vagy vajazott-lisztezett muffinformába adagoljuk. A fokmákat csak 3/4-ig töltsük.
180 fokos sütőben kb 30 perc alatt süssük készre. Tűpróbát végezzünk!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »