Mákos-almás muffin recept

Hozzávalók:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg finomliszt
- 1 sütőpor
- 10 dkg darált mák
- 2 savanykás alma reszelve
- 1 citrom reszelt héja
- 1,5 dl tej
- 3 ek étolaj
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a mákot. Hozzákeverjük az étolajat és a tejet.
Az almát lereszeljük, és a jól megmosott citrom héjával hozzákeverjük a tésztához.
Muffin formánkba papír kapszulát teszünk, és a tésztával megtöltjük. ¾ részig töltsük csupán, mert szép magasra megnő sülés közben.
170 fokon, légkeveréses sütőben megsütjük. 14 db lett belőle.
A mákos-almás muffin kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 32 g
Zsír: 9 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »