Mákos-almás muffin recept

Hozzávalók:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg finomliszt
- 1 sütőpor
- 10 dkg darált mák
- 2 savanykás alma reszelve
- 1 citrom reszelt héja
- 1,5 dl tej
- 3 ek étolaj
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a mákot. Hozzákeverjük az étolajat és a tejet.
Az almát lereszeljük, és a jól megmosott citrom héjával hozzákeverjük a tésztához.
Muffin formánkba papír kapszulát teszünk, és a tésztával megtöltjük. ¾ részig töltsük csupán, mert szép magasra megnő sülés közben.
170 fokon, légkeveréses sütőben megsütjük. 14 db lett belőle.
A mákos-almás muffin kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 32 g
Zsír: 9 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »