Mákos-almás muffin recept

Hozzávalók:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg finomliszt
- 1 sütőpor
- 10 dkg darált mák
- 2 savanykás alma reszelve
- 1 citrom reszelt héja
- 1,5 dl tej
- 3 ek étolaj
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a mákot. Hozzákeverjük az étolajat és a tejet.
Az almát lereszeljük, és a jól megmosott citrom héjával hozzákeverjük a tésztához.
Muffin formánkba papír kapszulát teszünk, és a tésztával megtöltjük. ¾ részig töltsük csupán, mert szép magasra megnő sülés közben.
170 fokon, légkeveréses sütőben megsütjük. 14 db lett belőle.
A mákos-almás muffin kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 32 g
Zsír: 9 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »